Home
Home

 

Presentació
Currículum
Video
Metodologia
Filosofia de treball
Per a qui?
Per què?
Serveis
Contacte
Agraïments

Per què em fascina treballar amb la veu?
Perquè treballar amb la veu significa treballar amb la persona. I la persona és una font d'aprenentatge infinita.

Per què és saludable treballar la veu?
Perquè cantar ajuda a expressar les emocions i exterioritzar les emocions és una font de salut. Ens podem emocionar al sentir la vibració de la veu, a l'expressar les lletres de les cançons, al construir els personatges que habiten en les cançons... (Pietrokovsky, 2007).

El cant pot ser una font de plaer i una vàlvula de desofeg. Per a mi cantar ha sigut sempre la millor medecina. Cantant, he deixat sortir el millor de mi i he viscut moments artístics en els que he compartit vivències d'una emotivitat innoblidable amb d'altres persones.

Per què cantar ens ajuda a conéixer el nostre cos?
Perquè la veu forma part del nostre cos. I conéixer la veu implica conéixer el cos en profunditat i detectar actituds corporals que van unides a actituds de la vida cotidiana.

I com ens ajuda a detectar les nostres actituds?
En la búsqueda de voler cantar millor ens trobem amb nosaltres mateixos. Ser cantant t' obliga a buscar recursos per a trobar els motius per els quals, en algunes circumstàncies, la veu no es troba en plenes facultats quan més la necessites. Durant el procés d'aprendre a cantar, t'adones de com afrontes els reptes i de com t'has d'anar moldejant al que el treball vocal t'exigeix. A més, gràcies al cant, exercites la memòria, aprens a relaxar-te quan et convé, a escoltar-te i a escoltar als altres d'una altra manera. I s'apren a tenir disciplina amb un mateix. En definitiva, el cant, quan forma part de la teva vida durant un temps, et porta a voler conèixer-te i cuidar-te cada dia una mica més.

Per què la veu és una eina fabulosa per a abordar una infinitud d'objectius?
Perquè la matèria prima amb la que elaborem la veu som nosaltres mateixos. La veu, tant si flueix com si no, és una eina que sempre portem al damunt per donar-nos informació de nosaltres mateixos. És un reflexe de qui som i com estem. I permet fer un treball absolutament personal i adaptat als objectius que es plantegi cada alumne segons el moment en el que està.

Per què les cançons són un material valuosíssim?
Perquè les cançons que ens agraden i a través de les quals ens comuniquem ens donen moltíssima informació pròpia de la persona. Sempre les tenim a l'abast i tenen un perquè de ser i d'agradar-nos.

"Si una melodia sorgeix, hi ha un motiu per a que sigui aquesta i no una altra" (Diaz de Chumacheiro, 1998).